woensdag 17 februari 2021

Arnolda's Dagboek - Zondag 14 februari 2021

Arnolda's Dagboek


Amfissa, 14 februari 2021


We zijn nu anderhalve maand bezig met de shelter in Amfissa en we maken echt vorderingen. 

Het terrein waar eerst alle schroot lag en stond, is geëgaliseerd. En er is waterafvoer/drainage aangelegd ten behoeve van het schoonmaken van de nieuw te bouwen hondenverblijven. Er is nu stroom en water waar straks de kennels komen. Funderingen van beton zijn gestort zodat er kennels gebouwd kunnen worden. Dit is alleen mogelijk doordat de burgemeester ook in heeft gezien dat het zo niet langer door kon gaan. Hij verleent alle medewerking.




Meerdere honden zijn onderzocht en er zijn bloedtesten afgenomen. Daar achteraan komt dan de juiste medicatie die deze honden natuurlijk moeten hebben. Vele hebben Ehrlichea, veroorzaakt door teken. Een enkele heeft Leishmania en ook deze honden krijgen prijzige medicatie. Maar het is het waard; je zíet ze veranderen. Van scharminkeltjes worden ze weer hond. Er komt weer leven in hun ogen, ze krijgen weer zin om te spelen. 

Drie dierenartsen werken mee en zijn op dit moment dagelijks in de shelter te vinden.


Er staan 30 honden op de planning om gesteriliseerd te worden. Het mág en kán niet meer zo zijn dat er in de shelter pups verwekt of geboren worden. 

Dertien honden worden voorbereid op hun reis naar Nederland. Alle hebben een baasje. Later volgen er nog meer. Maar eerst deze redden en dan kijken wie er daarna kunnen vertrekken.


De kleine Mayro die een jaar lang met een gebroken voorpoot in zijn eigen uitwerpselen aan een ketting in een schuurtje heeft gelegen, heeft zijn amputatie ondergaan. Daarna is hij in pension geplaatst. Maar niet voor lang…..Mayro heeft een heel lief baasje gevonden in Athene. Met een hondenvriendinnetje erbij. Hij komt los, begint te spelen en geniet van de knuffels. Helaas is bij hem ook nog eens doofheid geconstateerd. Zijn nieuwe baasje maakt het niet uit. Hij mag blijven en eindelijk een gelukkige hond zijn.





Naast deze mooie berichten ook verdrietige… 

Kanela, die meer dan een jaar in een klein hokje heeft geleefd, werkelijk op een laag van stront en karton.... 

Ze kwam bij ons in beeld toen ik haar op 28 december 2020 zag in erbarmelijke omstandigheden. Eindelijk mocht ze uit haar gevangenis. Ze genoot van het loslopen. Een baasje in Nederland meldde zich al snel. Kanela werd gesteriliseerd maar tijdens de operatie ontdekte de dierenarts een tumor op haar lever. We hebben in overleg met deze dierenarts en een specialist in Athene een biopt uit laten voeren. 




We wilden Kanela alle kansen geven als er ook maar enigszins zicht was op verbetering of herstel. Het lot heeft echter anders bepaald. Kanela was zieker dan iedereen had gedacht, Haar lever bleek twee keer zo groot en was vol met tumoren. Het nemen van het biopt heeft zij doorstaan maar een paar uur later overleed Kanela aan een hartinfarct. Zó vreselijk triest. We hadden haar zoveel meer gegund. De zon was voor Kanela eindelijk gaan schijnen maar werd al snel overschaduwd door haar overlijden.


❤️ Lieve Kanela... Rust zacht ❤️



En dan de kleine Sappfo. Maandenlang sleepte ze met haar gebroken pootje over de grond. 

Ook haar pootje werd geamputeerd. En nu... heeft ook zij haar gouden mandje gevonden! 

Dat staat in Athene, ze blijft in Griekenland. En ze heeft een nieuwe naam: Saphir. 


Lieve Saphir, wij wensen jou een lang en gelukkig leven toe! 



We gunnen álle hondjes een gelukkig leven, maar déze hondjes, die zó ontzettend veel ellende hebben meegemaakt, des te meer. Ze verdienen het zo! 


Maar we kunnen het niet alleen. We hebben hulp nodig. Úw hulp. 

Wist u dat het ook heel goed mogelijk is om zélf een crowdfunding-actie op te zetten? 

Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Goede Doelen Stichting Geef.nl: https://www.geef.nl/nl 

U kunt daar heel simpel uw eigen actie-pagina maken, waarbij u Dog Rescue Greece aanwijst als het goede doel waarvoor u actie voert. 




Bent u niet zo inventief en creatief maar wilt u wel directe financiële ondersteuning geven, klik dan op ons logo: 


Ook bedrijven roepen wij op de hondjes te helpen d.m.v. sponsoring. Er is zoveel mogelijk!
Meer weten? Stuur een email! Het adres is: info@dogrescuegreece.nl.

Uit de grond van mijn ❤️: Dank u wel! Efcharisto polí!
Arnolda en team
Agios Konstantinos / Amfissa





dinsdag 9 februari 2021

Arnolda's Dagboek - Zondag 7 februari 2021

 

Arnolda's Dagboek

Jessy, geboren 15 september 2020

In oktober 2020 was ik op bezoek in de shelter van Igoumenitsa. Vanuit Nederland was ik via Italië met de auto teruggereden naar Griekenland. Na de oversteek van Italië naar Griekenland per ferry, heb ik eerst de shelter een bezoek gebracht. 

Er waren net twee kleine pups binnen gebracht. Jody, die onder schurft zat, en Jessy. Beiden ongeveer een maand oud. Gevonden op straat. Ik neem ze mee naar ons huis om ze beter te kunnen verzorgen. Jessy is nog aan de melk. Jody eet al wat brokjes. 

Het valt me al snel op dat Jessy een wat apart koppie heeft, maar zoals je wel vaker ziet bij de kleintjes moet het neusje nog groeien en trekt het kopje dan wel bij. 

Bij Jessy niet. Zijn hoofdje ontwikkelt zich anders. Als ik dan de maanden daarna bemerk dat hij "nest-onhandig" is, scheel kijkt en tijdens het lopen steeds naar rechts een rondje om zijn as loopt, weet ik dat het foute boel is. 


Zondag 17 januari 2021 mag ik met Jessy bij een befaamde dierenarts in Athene komen. 
Jessy ondergaat er onder narcose een MRI-scan. De resultaten moeten nog verder besproken worden maar het is duidelijk dat Jessy is geboren met een waterhoofdje. De afvoer van zijn hersenvocht verloopt niet juist en daardoor heeft Jessy druk op zijn hersenen. 




We zullen overwegen en keuzes moeten gaan maken. Op zoek naar een neurochirurg voor honden, (er is er eentje voor zover wij weten) in Griekenland of elders.


31 januari:
Vanmorgen de neurochirurg voor Jessy gesproken. Hij heeft de MRI bekeken. Er is inderdaad schade in zijn hersenen en teveel druk. 

Maar aangezien zijn situatie stabiel is, zegt hij dat het wel eens zo kan zijn dat het proces uit zichzelf is gestopt en de druk in zijn kopje hetzelfde blijft.
Met 2 maanden een nieuwe MRI om te zien of er veranderingen zijn.
Blijft hij zoals hij nu is dan volgt er geen operatie. 

Zodra ik merk dat er veranderingen zijn mag ik de neurochirurg contacten.


Jessy.... ons zorgenkindje... ❤️




We hebben Jessy toegevoegd aan ons Friends for Life programma. Wilt u Friend van Jessy worden? Stuur mij dan een email: arnolda@dogrescuegreece.nl en/of neem een kijkje op onze Friends for Life pagina. Namens Jessy: Efcharisto polí, heel veel dank 🙏 


Arnolda

Agios Konstantinos

Griekenland


P.s. Mis deze video niet! ⤵️






dinsdag 2 februari 2021

Arnolda's Dagboek - Maandag 1 februari 2021

Arnolda's Dagboek


Amfissa shelter 01-02-2021

Ontwikkelingen volgen zich zo snel achter elkaar op dat ik het gevoel heb dat ik achter loop met mijn blog en veel te vertellen heb. Maar hier is dan een update: 

Na de laatste keer dat ik in de shelter in Amfissa was, is er door de burgemeester opdracht gegeven het terrein leeg te maken van alle schroot, auto’s, koelkasten, huisvuil etc. De eerste beelden van het terrein tonen aan hoe groot de oppervlakte is en de mogelijkheden die er zijn.

Sapfo (haar nieuwe naam is Saphir) het hondje met de gebroken voorpoot waar ze al maanden mee sleepte, heeft haar operatie ondergaan. Haar voorpoot kon helaas niet gered worden. We hebben een fijne opvang voor haar kunnen regelen in een pension waar ze bij mag komen. Hopelijk meldt  er zich een baasje de komende tijd. Ze is in ieder geval veilig en wordt goed verzorgd.


Saphir

Mayro de vergeten kleine man, die al meer dan een jaar op een laag drek, in een schuur aan een ketting lag... Niemand die zich afvroeg waarom het beestje niet kon lopen. Bij de dierenarts bleek hij een compliceerde pootbreuk te hebben en ook Mayro heeft een amputatie ondergaan. Maar zijn verhaal is er eentje waar je van droomt. Nadat ook Mayro opgevangen werd in het pension hebben we een baasje voor hem gevonden in Athene. Daar woont hij nu samen met een hondenvriendinnetje. Dit is echt van de hel in de hemel en een wending waar je alleen maar van kan dromen. De kleine man heeft het zo verdiend!


Mayro


Uiteraard kan ik dit allemaal niet alleen en de vrouw die ons in december 2020 benaderd heeft voor hulp is een kei. Zij is Dr. in de literatuur en voert voor ons de gesprekken met burgemeesters en dierenartsen. We hebben een samenwerking opgestart met alle drie de dierenartsen in Amfissa. Zo houden we het breed en kunnen we snel ingrijpen indien nodig. Ik geef vanaf afstand aan wat er kan en mag gebeuren en zij zorgt dat het uitgevoerd wordt.

Wat we merken is dat de twee medewerkers van de shelter zich meer ondersteund voelen en ook meehelpen en meedenken.

Op 25 januari zijn de kenneldelen uit Nederland aangekomen. Terwijl ik met de burgemeester en loco-burgemeester over het terrein loop, komt de vrachtwagen met de kennels uit Nederland aan. De burgemeester begrijpt nu dat er doorgepakt moet worden en de dagen erna komt er een schoonmaakploeg om het terrein verder schoon te maken. Machines komen om het terrein te egaliseren. Stroom wordt aangelegd. Funderingen voor rioleringen worden gegraven. En op het moment dat ik dit schrijf, wordt het beton gestort waar de nieuwe kennels op gebouwd kunnen worden. In 1 maand tijd zoveel veranderingen!



De hondjes die te adopteren zijn komen zo langzamerhand in beeld. We doen eerst bloedtesten om te zien of ze gezond zijn en wat er nodig is. We hebben 6 volwassen hondjes voorbereid op hun reis naar Nederland. Ze worden op onze website geplaatst en natuurlijk hopen we dat ze de slechte omstandigheden waarin ze leven, snel achter zich kunnen laten. Het zijn Gioula, Kanela, Frida, Julia, Pipis en Giorgia. Ook komen er 4 pups mee naar Nederland (deze zijn alle al gereserveerd).




Ik kom er op 25 januari achter dat er nog een plek is waar ze honden in opvang hebben. Twee minuten van de shelter rijden is een stuk omheind land waar honden zitten die nog geen plaats in de shelter kunnen krijgen. Te triest om te beschrijven hoe het er daar uitziet. Zigeuners wonen er vlakbij en afgelopen week hebben zij het hek kapot geknipt en zijn de opvang in gegaan. Zij zijn op zoek naar pups waar ze de meest barbaarse dingen mee uitvreten. Gelukkig hadden de vrijwilligers net ervoor een nestje van 7 weggehaald. Maar de moeder staat nog in de opvang en ik zie haar hopeloze blik. Ze is haar kleintjes kwijt en ze heeft stuwing van haar melk. Dat kan zo niet, zeg ik. Moeder moet bij haar pups zijn. Ze hebben elkaar nodig. Nog diezelfde avond wordt moeder overgebracht en herenigd met haar kleintjes.




Het is de bedoeling dat deze opvang leeg gaat en alle honden naar de shelter overkomen als de kennels klaar zijn. Ik schat dat er zo een 20 zitten. Sommige lief en aanhankelijk, andere nerveus en schichtig.

Ermina, de kleine teef die ik de eerste keer ontmoette en die er zo slecht uitzag, heeft haar kuur tegen Ehrlichea erop zitten. Ook heeft ze extra vitamines gehad en ze loopt weer rond. Een heel ander hondje dan een maand hiervoor. Uit de bloedtest van afgelopen week blijkt dat ze klaar is om haar kuur tegen Leishmania te beginnen. Een maand lang krijgt ze iedere dag een injectie. Ben heel benieuwd hoe dit uitpakt.



Deze dag dat ik in de shelter ben heb ik meer tijd om de honden te bekijken en te fotograferen. Er zitten werkelijk schatten bij die snakken naar liefde en aandacht. En ook nog eens zo mooi. Takis, een vrolijke reu, begeleidt me de hele tijd. Pretletter eerste klas. Hij zal ook op de lijst komen met volwassen honden die hopelijk naar Nederland mogen komen. 


Takis

Mona, die steeds komt kijken en heel erg graag geknuffeld wil worden. Ongelofelijk waar deze honden de energie en kracht vandaan halen om zo opgewekt en vrolijk te zijn en te blijven.

Voor twee moederhonden met pups hebben ze op mijn verzoek een opvang gemaakt onder de overkapping van het laadstation van het slachthuis. En nog twee andere moederhonden met pups hebben een plekje gekregen in de kleine kioskjes die op het terrein stonden. Professorisch hekwerk erom heen, maar het functioneert. Ze zijn veilig. Moederhonden en pups worden nu ontwormd. Moeders worden gevaccineerd en in een later stadium, als de pups weg zijn, gesteriliseerd,

Kleine Julia die helemaal achterin een hoekje aan een ketting staat. Haar zicht wordt geblokkeerd door grote vrachtwagens. Glas ligt om haar hokje. Mijn hart breekt wederom als ik zie hoe ze moet (over)leven. In de week daarop krijgt ze een nieuw plekje en ze gaat naar Nederland onder de voorwaarde dat er nòòit meer een andere hond op die plek geplaatst wordt. Ze is een kleine Geka, een oud Grieks ras.


Julia


Kleine Koula die zowat in mij kroop toen ik haar optilde. Oh, wat ziet ze er slecht uit! Als ik vraag wanneer ze haar laatste bloedtest heeft gehad, is het antwoord: "drie jaar geleden". Kale plekken, zo mager. Dat is niet in orde. Als we testen doen blijkt ze Ehrlichea en Lieshmania te hebben. Ook Koula start met medicatie. Als eerste tegen de Ehrlichea.

Koula

Nona, een klein bruin Duits Staander-achtig hondje is afgelopen week bij het asiel, geketend aan het hek, achtergelaten. Ze zou goed te adopteren zijn. Helaas blijkt uit haar bloedtesten dat ook zij Ehrlichea en Leishmania heeft. Ook haar therapie wordt gestart.


Nona

Jim, een hondje dat altijd voor de ingang van de shelter verblijft, heeft schurft. Zijn huid is rood, zijn vacht is aan het verdwijnen en Jim vergaat van de jeuk. Voor hem wordt medicatie gehaald bij de dierenarts. Hopelijk slaat het aan en is hij snel van de vreselijke jeuk verlost.

En zo worden de vergeten hondjes van Amfissa geholpen. De ene krijgt medicatie, de andere een betere plek, de volgende gaat naar Nederland. Sterilisaties en castraties worden uitgevoerd. 

Dat we zo snel zouden gaan en zo ondersteund zouden worden door de burgemeesters maar vooral door de donateurs in Nederland heb ik niet durven dromen. We zijn er nog lang niet maar dit is een  fantastische start. Nog vele hondjes zitten achter in de shelter. Daar ben ik nog steeds niet geweest. Het is nog te onoverzichtelijk. Te moeilijk om bij te komen. Als de nieuwe kennels klaar zijn hoop ik ook daar een beeld te krijgen van de hondjes die hulp nodig hebben.

Ik voel mij gesteund door u, dank daarvoor!

IT IS THE CHANCE TO MAKE CHANGES!!

Arnolda, 

Agios Konstantinos, Griekenland


P.s. Wilt u de Vergeten Hondjes van Amfissa ook helpen? Klik dan op ons logo:


Dank u wel! 
Efcharisto polí!